site

Bagaimana Untuk Menjaga Keselamatan Maklumat Peribadi? 3 Petua Terbaik Terbaik

Keselamatan maklumat telah lama tidak lagi menjadi istilah rumit daripada Internet. Tetapi hari ini ia membimbangkan setiap daripada kita. Setuju, secara literal setiap orang mempunyai banyak kata laluan daripada bank, foto dan imbasan dokumen, kad kredit dan maklumat peribadi yang lain. Di satu pihak, ini mudah, sebaliknya, penyerang tidak mungkin membiarkan anda tidur dengan tenang jika anda tidak menjaga keselamatan maklumat.

Memandangkan dunia tidak berdiam diri, data maklumat peribadi boleh dihantar bukan sahaja melalui telefon atau komputer, tetapi juga oleh model baharu kereta atau rumah pintar. Oleh itu, apabila pergi melancong dengan kereta inovatif orang lain, sebagai contoh, model terkini dari perkhidmatan sewa kereta terbaik Dubai, jangan tinggalkan data peribadi anda di dalam kereta. Sudah tentu, sistem keselamatan kereta yang disewa berfungsi dengan baik, tetapi untuk ketenangan fikiran anda sendiri, adalah lebih baik untuk menyimpan semua data pada bilangan peranti yang terhad. Walaupun berhati-hati, ia pasti berbaloi menggunakan inovasi kereta untuk disewa, kerana perkhidmatan kereta sewa terbaik seperti yang lain memantau pasaran dan memilih kereta terbaik untuk disewa!

Baiklah, mari kita mendekati topik ini! Berikut ialah beberapa petua untuk mereka yang mengambil berat tentang data yang anda ada pada telefon dan komputer riba anda.

Jangan lupa buat semua kemas kini

Penyerang yang memburu data peribadi telah lama menggunakan pelbagai skim dan strategi untuk mencuri maklumat peribadi. Alat yang paling penting dalam memerangi kecurian maklumat ialah kemas kini biasa. Kaedah ini membantu membetulkan ralat paling asas sistem, yang merupakan kunci apabila mencuri data anda daripada peranti. Ini memerlukan pengemaskinian automatik semua aplikasi dan program. Juga, beri perhatian kepada kerja penyemak imbas dan program kecil yang berfungsi dengan maklumat.

Firewall dan antivirus adalah penting

Mungkin untuk perlindungan, perkara ini adalah yang paling jelas bagi mereka yang bergelut dengan kecurian maklumat. Sistem antivirus diperlukan untuk setiap peranti, ia bukan rahsia. Peraturan yang paling penting untuk dipertimbangkan semasa memilih perisian antivirus ialah produk berkualiti tinggi. Anda harus mempercayai keselamatan anda hanya kepada pakar yang bereputasi. Jika tidak, jika anda memutuskan untuk menjimatkan wang, anda perlu membayar kemudian untuk kehilangan data atau pembayaran untuk pembetulan ralat.

Anda juga harus memberi perhatian kepada tembok api. Sistem sedemikian mencipta algoritma khas untuk menyaring maklumat berbahaya yang tidak diperlukan serta pengguna yang mungkin membahayakan anda atau data anda.

Kawal kata laluan anda

Nampaknya kata laluan yang kompleks dengan banyak aksara akan melindungi anda daripada penceroboh dengan sempurna. Walau bagaimanapun, pakar mengesyorkan menyingkirkan campuran kompleks huruf besar, simbol dan nombor. Sebaliknya, adalah lebih baik untuk mencipta kata laluan mesra pengguna yang tidak mengandungi kurang daripada lapan aksara.

Seperti yang anda lihat, semua peraturan keselamatan pada rangkaian adalah agak mudah dan jelas. Anda hanya perlu meluangkan masa anda dan pastikan anda 100 peratus pasti akan keselamatan anda. Anda benar-benar mempunyai setiap peluang untuk berasa selamat dan menyimpan data anda, perkara utama adalah mengikuti peraturan asas.

Keluaran HKPengeluaran HKData HK

Data Pengeluaran HK

Togel Sydney

Nomor Keluar SGP

Data SDY

Data Sydney