site

Bank pusat mengumumkan langkah mudah tunai baharu untuk meredakan krisis perbankan

Rizab Persekutuan dan bank pusat global lain telah mengumumkan langkah baharu untuk meningkatkan kecairan dolar AS ketika pasaran kewangan global bergelora daripada kegawatan yang melanda sektor perbankan.

Dalam satu kenyataan bersama yang dikeluarkan pada Ahad, bank pusat terkemuka dunia berkata bahawa mereka akan melancarkan operasi harian untuk menyediakan pembiayaan melalui talian swap tetap. Sebelum ini, operasi tersebut dijalankan secara mingguan.

Fed, Bank Pusat Eropah, Bank England dan Bank Negara Switzerland adalah antara yang terlibat dalam apa yang disifatkan sebagai “tindakan yang diselaraskan”. Mereka disertai oleh Bank of Canada dan Bank of Japan.

“Rangkaian talian swap dalam kalangan bank pusat ini adalah satu set kemudahan sedia ada dan berfungsi sebagai penahan kecairan penting untuk mengurangkan tekanan dalam pasaran pembiayaan global, sekali gus membantu mengurangkan kesan tekanan sedemikian terhadap pembekalan kredit kepada isi rumah dan perniagaan. ,” kata bank pusat dalam satu kenyataan.

Langkah itu dibuat beberapa jam selepas SNB mengumumkan bahawa dua bank terbesarnya, UBS dan Credit Suisse, akan bergabung selepas rundingan hujung minggu yang heboh diuruskan oleh pengawal selia Switzerland untuk melindungi sistem perbankannya dan cuba menghalang krisis merebak merentasi pasaran kewangan global.

result togel singapore

pengeluaran sydney sekarang

totobetsdy

tgl hk malm ini

sg totobet