site

ETF mendapat manfaat apabila penasihat AS membuang dana bersama

Berita terkini mengenai ETF

Lawati Hab ETF kami untuk mengetahui lebih lanjut dan untuk meneroka data dan alat perbandingan kami yang mendalam

Pengurus aset mesti menawarkan produk yang lebih sejajar dengan keperluan penasihat untuk fleksibiliti dan kecekapan kos, kajian daripada Cerulli Associates menunjukkan.

Penasihat merentasi semua saluran telah menjadi semakin sedar tentang harga yang mereka bayar untuk akses kepada strategi pelaburan apabila pelanggan mereka menjadi lebih sedar tentang yuran, kata Matt Belnap, pengarah bersekutu di penyelidik. Kedai-kedai perlu bertindak balas terhadap tekanan dan skala margin yang semakin meningkat ini dengan produk yang menawarkan lebih fleksibiliti, serta dengan strategi aktif yang harganya sesuai untuk bersaing dengan pilihan indeks, katanya.

Lebih ramai penasihat memilih strategi pasif untuk mengelakkan pembayaran perkongsian hasil, menurut laporan itu. Produk pasif, terutamanya ekuiti bermodal besar, adalah antara yang berada pada kedudukan terbaik untuk mengumpulkan aset, kata Belnap.

Bagaimanapun, masih terdapat peluang untuk pengurus aktif, terutamanya dalam pendapatan tetap dan untuk produk bermodal kecil atau sederhana yang mempunyai kebimbangan kapasiti, katanya.

Artikel ini sebelum ini diterbitkan oleh Ignites, tajuk yang dimiliki oleh Kumpulan FT.

Permintaan untuk ETF dan akaun yang diuruskan secara berasingan akan terus berkembang apabila penasihat mengalihkan peruntukan pelaburan mereka daripada dana bersama kepada produk kos rendah. Walaupun dana bersama kekal sebagai kenderaan produk yang paling banyak digunakan untuk penasihat, aliran dijangka menurun dalam jangka panjang, kajian itu mencadangkan.

Pelabur mengeluarkan $920.2bn daripada dana bersama pada tahun berakhir Februari, dan menambah $528.7bn kepada ETF, menurut Morningstar Direct. Strategi yang diuruskan secara aktif paling teruk terkena. Dana bersama aktif mencatat aliran keluar bersih sebanyak $979.3bn dalam tempoh 12 bulan, dan dana bersama indeks mengutip aliran masuk bersih $59.1bn.

Penasihat yang ditinjau oleh Cerulli merancang untuk menggunakan dana bersama dan anuiti berubah “terutamanya kurang kerap” pada masa hadapan, kata penyelidik itu. Penggunaan dana bersama dalam portfolio dijangka menurun 13 peratus menjelang 2024, tinjauan itu mendapati. Dan penggunaan SMA dan ETF dijangka meningkat kira-kira 20 peratus dan 16 peratus, masing-masing.

Penasihat telah melakukan kerja yang cukup baik untuk melindungi margin mereka sendiri, kata Belnap. Mereka telah benar-benar “memerah banyak kelonggaran” dengan pergi ke produk indeks dan ETF, katanya.

Berita terkini mengenai ETF

Lawati Hab ETF untuk mengetahui lebih lanjut dan untuk meneroka data dan alat perbandingan kami yang mendalam yang membantu anda memahami segala-galanya daripada prestasi hingga penilaian ESG

Masih belum jelas apa yang akan berlaku seterusnya, kata Belnap.

“Adakah tekanan ini berterusan sekarang kerana tidak ada banyak kelonggaran untuk memerah keluar daripada produk lagi?” dia tanya. Ia juga boleh bermakna yuran nasihat jatuh lebih banyak lagi, tambahnya.

Sesetengah firma menawarkan lebih banyak ciri kepada penasihat sebagai tindak balas kepada permintaan yang semakin meningkat untuk ETF daripada pelanggan penasihat dan keperluan untuk lebih fleksibiliti. Penasihat Dana Dimensi, sebagai contoh, mula menawarkan penasihat pilihan untuk memegang dan berdagang ETF pada platform SMAnya pada akhir Januari.

Hari-hari sesetengah kedai hanya menawarkan dana bersama akan berlalu, kata Belnap. “Anda perlu menawarkan modal anda dalam pelbagai kenderaan berbeza jika anda mahu terus hidup,” katanya.

*Ignites ialah perkhidmatan berita yang diterbitkan oleh FT Specialist untuk profesional yang bekerja dalam industri pengurusan aset. Percubaan dan langganan boleh didapati di ignites.com.

resol sgp

pengeluar sidney hari ini

toto sydney

keluaran togeĺ hongkong hari ini 2021

totobet sgp