Uncategorized

Macau berhati-hati mengenai prospek visa Guangdong, kata bos pelancongan

Ketua Pejabat Pelancongan Kerajaan Macau (MGTO), Maria Helena de Senna Fernandes, berkata biro itu mengekalkan pandangan “berhati-hati” mengenai jumlah pelawat yang mungkin akan datang ke Macau, walaupun disambung https://htourist.net/ semula pada hari Rabu (26 Ogos) untuk keluar. visa untuk penduduk Guangdong.

Penduduk Guangdong di luar Zhuhai kini boleh memohon visa keluar Skim Lawatan Individu (IVS), manakala permohonan IVS untuk penduduk bandar yang ditetapkan di seluruh China akan dimulakan semula pada 23 September. Skim IVS dan skim visa kumpulan pelancongan telah digantung pada akhir Januari , untuk mencegah penyebaran novel coronavirus yang dikaitkan dengan Covid-19

Dalam ulasan kepada media tempatan pada hari Selasa, Cik Senna Fernandes berkata pihak berkuasa pelancongan tidak menjangkakan peningkatan mendadak dalam kemasukan pelawat dari wilayah Guangdong, kerana skim visa pelancongan untuk lawatan kumpulan diiringi ke Macau masih belum disambung semula.

Beliau juga menegaskan bahawa pada masa ini lebih mudah untuk melakukan perjalanan antara wilayah di tanah besar China, berbanding dari Guangdong ke Macau. Untuk perjalanan antara wilayah di tanah besar, orang ramai tidak perlu menunjukkan sijil ujian asid nukleik yang mengesahkan keputusan negatif untuk Covid-19. Untuk memasuki Macau, mana-mana orang yang datang dari tanah besar memerlukan sijil sedemikian di bawah peraturan semasa.

“Kami masih tidak dapat menerima lawatan [dari tanah besar]. Sebaliknya, pelawat [ke Macau] perlu melakukan ujian asid nukleik,” kata pengarah MGTO itu.

Ben Lee, rakan kongsi pengurusan IGamiX Management and Consulting Ltd, berkata dalam ulasan kepada GGRAsia, bahawa pelabur dan orang lain harus berhati -hati untuk bergantung pada kemunculan semula pendapatan perjudian https://gifetgif.com/ Macau yang terlalu cepat apabila pelancong dari Guangdong yang lebih besar dan seluruh tanah besar China mula kembali.

Pada hari Selasa, ketua MGTO memberi sedikit ulasan mengenai penyambungan semula visa IVS awal bulan ini untuk orang dari Zhuhai , bandar tanah besar bersebelahan dengan Macau. “Walaupun dengan penyambungan semula [visa individu] dari Zhuhai, pada hari terbaik kami mempunyai lebih 9,000 pelawat,” kata Cik Senna Fernandes.

“Oleh kerana wabak yang sangat serius ini, orang ramai takut kemungkinan https://intmedtourism.com/ dijangkiti virus itu. Kami masih mempunyai banyak kerja yang perlu dilakukan, khususnya dari segi promosi … perkara yang paling penting ialah memastikan orang ramai berasa selamat ketika melancong ke Macau,” tambahnya.

Pembrokeran Sanford C. Bernstein Ltd berkata dalam memo Isnin bahawa penyambungan semula visa keluar untuk penduduk Zhuhai untuk melawat Macau untuk pelancongan telah “belum memberi kesan” kepada kekayaan industri kasino Macau.