site

Menteri UK bersedia untuk memperketatkan rang undang-undang penghijrahan untuk mengelak pemberontakan sayap kanan

Menteri-menteri Pejabat Dalam Negeri UK dijangka pada hari Isnin akan komited untuk terus menyekat hak pendatang dalam usaha untuk mengelak pemberontakan oleh penyokong Tory berhubung rang undang-undang Migrasi Haram yang baharu.

Pindaan dijangka termasuk langkah yang akan menghalang mahkamah domestik daripada menyekat pemindahan pendatang dari UK ke negara ketiga seperti Rwanda.

Sebagai balasan, sekumpulan seramai 60 pemberontak Tory dari kanan parti, termasuk Ahli Parlimen Stoke-on-Trent Jonathan Gullis dan Ahli Parlimen Devizes Danny Kruger, dijangka menarik balik pindaan mereka sendiri yang akan menjadikan langkah-langkah yang sudah sukar itu masih lebih tanpa kompromi.

Dua daripada ahli parlimen yang terlibat dan seorang yang bekerja dengan ahli parlimen mengesahkan terdapat perbincangan mengenai perjanjian dengan menteri sejak akhir minggu lalu.

Perundangan itu, yang akan dibahaskan di Dewan Rakyat mulai Isnin, akan menghalang sesiapa memasuki negara itu secara haram daripada membuat tuntutan suaka di UK dan mewajibkan setiausaha dalam negeri memindahkan mereka ke negara ketiga. Kerajaan telah pun membuat perjanjian dengan Rwanda untuk memproses tuntutan suaka UK di sana.

Menteri berkata rang undang-undang itu direka untuk menghalang bakal pelarian daripada datang ke UK dengan bot kecil. Hampir 45,000 melintasi saluran itu tahun lepas.

Suella Braverman, setiausaha dalam negeri, terpaksa mengakui awal bulan ini bahawa peruntukan rang undang-undang kontroversi itu boleh melanggar Konvensyen Eropah mengenai Hak Asasi Manusia. Wakil UK Pesuruhjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bagi Pelarian memberi amaran pada hari Jumaat bahawa rang undang-undang itu juga akan melanggar kewajipan UK di bawah konvensyen pelarian Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.

Terdapat juga beberapa siri cabaran terhadap undang-undang sedia ada yang bertujuan untuk memaksa pemindahan pendatang ke Rwanda yang telah memastikan tiada sesiapa pun dihantar ke sana.

Beberapa Konservatif moderat “Satu Negara” telah meletakkan pindaan kepada rang undang-undang yang akan melunakkan peruntukannya dengan menghalang penyingkiran dari UK kanak-kanak yang mencari suaka dan mewajibkan menteri untuk memperluaskan bilangan laluan selamat dan sah untuk orang yang melarikan diri dari bahaya dan penganiayaan untuk dicapai. United Kingdom.

Pemberontak di sebelah kanan Tory telah berusaha untuk menutup apa yang mereka anggap sebagai kelemahan yang boleh membenarkan cabaran kepada penyingkiran di mahkamah UK.

Dua ahli parlimen daripada kumpulan itu dan seorang yang bekerja untuk mereka mengesahkan bahawa mereka menjangkakan menteri-menteri komited untuk “penglibatan serius” dengan isu-isu yang dibangkitkan oleh cadangan mereka. Pindaan yang disokong kerajaan untuk menangani kebimbangan mereka boleh ditambah kemudian dalam rang undang-undang itu melalui parlimen.

Bagaimanapun, orang dalam Pejabat Dalam Negeri menegaskan tiada perjanjian telah dilakukan.

Gullis berkata pindaan itu bertujuan untuk memastikan kerajaan boleh melaksanakan bukan sahaja rang undang-undang itu tetapi janjinya yang lebih luas untuk “menghentikan bot”, ikrar penting oleh Perdana Menteri Rishi Sunak.

“Kami percaya bahawa mahkamah UK sepatutnya tidak boleh mengeluarkan injunksi untuk menghalang kami daripada memindahkan pendatang ke negara ketiga yang selamat seperti Rwanda,” kata Gullis.

Hasilnya ialah perjanjian bahawa pemberontak akan menarik balik pindaan mereka dengan syarat mereka menerima komitmen awam yang memuaskan daripada seorang menteri kepada “penglibatan bermakna” dengan usaha mereka untuk menjadikan rang undang-undang itu lebih sukar.

totobet net sgp

hasil pengeluaran sidney

info keluaran sydney

togel hkg 2020 hari ini hongkong malam ini keluar

totobet sgp result