site

Pengerusi global EY berkata rakan kongsi mempunyai ‘hak untuk mengundi’ pada rancangan spin-off

Pengerusi global EY memberitahu 13,000 rakan kongsinya di seluruh dunia bahawa mereka mempunyai “hak” untuk mengundi rancangan untuk memecahbelahkan firma itu, dalam memo yang dihantar hanya beberapa jam selepas bos AS firma itu mengisytiharkan “terlalu awal” untuk mengatakan jika perjanjian itu boleh diselamatkan .

Mesej yang bersaing itu menyerlahkan ketegangan antara rangkaian global gergasi perakaunan itu dan kepimpinan di AS, firma ahli terbesarnya, yang mahu mengecilkan bahagian firma itu yang akan bertukar menjadi perniagaan perundingan kendiri baharu.

Dalam memo yang dihantar lewat pada hari Khamis dan dilihat oleh Financial Times, pengerusi global Carmine Di Sibio berkata bahawa “perubahan yang dicadangkan baru-baru ini telah tiba di peringkat lanjutan dalam perancangan urus niaga. Walau bagaimanapun, kami bekerja secara kolaboratif dan positif secara global untuk membuat sebarang pelarasan yang diperlukan”.

Rancangan untuk berpecah, yang dikenali sebagai Projek Everest, telah dipersetujui pada dasarnya oleh pemimpin global September lalu, tetapi ia dilemparkan ke dalam kekeliruan bulan ini apabila Julie Boland, pengerusi AS EY, mengumumkan “jeda” dalam kerja perancangan.

Sebarang perjanjian perlu dipersetujui oleh jawatankuasa eksekutif firma AS itu sebelum ia boleh diundi oleh rakan kongsi di negara itu, yang menyumbang 40 peratus daripada hasil global EY.

Dalam apa yang dikatakan sebagai rayuan langsung kepada rakan kongsi, Di Sibio berkata beliau percaya rancangan itu harus diundi.

“Pada asas global, penjejakan sentimen kami menunjukkan rakan kongsi sangat memihak kepada transaksi ini,” tulisnya. “Sebagai rakan kongsi dalam firma ahli EY yang mengambil bahagian di seluruh dunia, saya percaya anda mempunyai hak untuk mengundi sama ada untuk meneruskan transaksi.”

Pemimpin dari UK, Eropah dan Asia Pasifik mengadakan perbincangan dengan AS dalam dua minggu lalu. Di Sibio telah menjanjikan kemas kini minggu depan.

Terdahulu pada hari Khamis, dalam temu bual awam pertamanya mengenai Projek Everest, Boland memberitahu Financial Times bahawa adalah “terlalu awal” untuk mengatakan jika perjanjian boleh dicapai. “Saya fikir ia mungkin satu kesilapan untuk mengatakan hanya kerana kami keluar dari kebolehlaksanaan [planning, in September] segala-galanya telah selesai dan dibersihkan,” katanya.

Bantahan terhadap Projek Everest di AS tertumpu pada sama ada bahagian perniagaan yang berfokuskan audit akan cukup kukuh dari segi kewangan dan operasi untuk terus menyediakan perkhidmatan berkualiti kepada pelanggan audit. AS telah mendesak lebih banyak rakan kongsi penasihat cukai dan urus niaga untuk kekal dalam bahagian audit selepas perpecahan, dan agar AS mempunyai keupayaan untuk bersaing dengan perniagaan nasihat yang disingkirkan dalam bidang seperti cukai antarabangsa.

“Walaupun ia adalah aset yang diperjuangkan oleh semua orang, suara cukai telah disenyapkan secara dalaman,” kata seorang rakan kongsi cukai AS. “Kami adalah anak-anak dalam perceraian dan hakim tidak bertanya kepada kami dengan siapa kami mahu tinggal.”

togel singapura result

totobet sydney

totobet net sydney

angka keluar hongkong mlm ini

totobet singapure