site

Polis Metropolitan: ia sekarang atau tidak

Artikel ini ialah versi di tapak surat berita Inside Politics kami. Daftar di sini untuk mendapatkan surat berita dihantar terus ke peti masuk anda setiap hari bekerja

Selamat Pagi. Kajian bebas Louise Casey tentang budaya dan piawaian Polis Metropolitan menjadikan bacaan yang suram tetapi boleh diramal. Ia adalah cerita yang biasa untuk pasukan polis terbesar di UK, tetapi mungkin berbeza kali ini.

Inside Politics disunting oleh Georgina Quach. Ikuti Stephen di Twitter @stephenkb dan sila hantar gosip, pemikiran dan maklum balas kepada insidepolitics@ft.com

Sakit Bertemu

“Letih” ialah slanga polis untuk merujuk kepada “seorang wanita yang mengadu tentang tingkah laku rakan sekerja lelaki, atau bercakap menentang ‘gurauan’ atau budaya polis yang lazim”. Saya bayangkan ia akan mengejutkan sesiapa pun yang membaca ini untuk mengetahui bahawa slanga ini digunakan dengan cara yang menghina.

Memang sesuai, kerana semasa saya membaca laporan Louise Casey mengenai budaya dan piawaian Polis Metropolitan, saya juga letih.

Kisah ini biasa: jenayah ngeri, atau siri jenayah, berlaku. Daniel Morgan, seorang penyiasat persendirian yang mendakwa mempunyai bukti rasuah polis, dibunuh. Penyiasatan awal polis dan tindakan susulannya sangat ceroboh.

Stephen Lawrence, seorang budak lelaki berusia 18 tahun, dibunuh. Penyiasatan awal polis adalah ceroboh. Anthony Walgate, seorang lelaki gay berusia 23 tahun, dibunuh. Siasatan polis awal gagal, dan pembunuhnya, Stephen Port terus membunuh lagi. Dan lagi. Dan lagi.

Bibaa Henry dan Nicole Smallman, dua beradik perempuan berusia 46 dan 27 tahun, dibunuh. The Met, sekurang-kurangnya, berjaya mencari pembunuh, tetapi tidak sebelum pegawai mengarahkan untuk mengawal tempat kejadian meninggalkan jawatan mereka untuk mengambil dan berkongsi gambar “gaya selfie” dua mayat wanita yang mati itu.

Sarah Everard, seorang wanita berusia 33 tahun, diculik, dirogol dan dibunuh. The Met berjaya mencari pembunuh dan mengelak mengambil gambar mengerikan dengan jenazahnya, tetapi pembunuh itu, Wayne Couzens, adalah seorang pegawai polis yang sedang berkhidmat yang memperdayanya untuk memasuki keretanya. Seperti kebanyakan pelaku keganasan seksual yang melampau, dia mempunyai sejarah kesalahan seksual “kecil”.

Oleh itu, kami mempunyai laporan yang ditugaskan untuk meneroka budaya dan piawaian Met. Kesimpulannya, tidak menghairankan, budaya pasukan itu buruk dan piawaiannya lebih teruk. Ia adalah, dalam kata-kata Casey, perkauman, homofobik dan seksis.

Anda boleh membaca berita William Wallis dan Robert Wright di sini, dan op-ed Casey dalam Times hari ini, di mana dia menyatakan: “Kepada mereka yang mengatakan bahawa institusi tidak boleh bersifat perkauman atau seksis, hanya individu, saya tidak bersetuju”.

Petikan penting daripada laporannya, bagi saya, ialah akaun ini daripada seorang wanita yang berpengalaman selama 20 tahun dalam kepolisan, yang kesengsaraannya disebabkan oleh pembuli berterusan rakan sekerja Metnya dan tingkah laku yang tidak sesuai secara seksual menyebabkan dia terdesak untuk pergi:

“Saya tahu jika saya membuat aduan rasmi, itu akan menjejaskan kerjaya saya yang lain. Saya akan dikenali sebagai pengadu, penat, pengacau. . . apabila apa yang saya mahukan ialah dapat datang bekerja dan menikmatinya, seperti orang lain nampaknya.”

Aduan ini tidak jarang – laporan Casey dipenuhi dengan mereka – tetapi pada asasnya itulah sebabnya Polis Metropolitan terus menjadi subjek ulasan ini. Jika anda tidak mempunyai budaya organisasi yang disediakan untuk menerima aduan dan mengambil tindakan ke atasnya, anda tidak mempunyai budaya organisasi yang akan memberikan kecemerlangan. Seperti yang dikatakan Casey dengan tepat, “penghalang terbesar untuk menyelesaikan” masalah Met ialah budaya menafikan bahawa masalah ini wujud.

Adakah semakan Casey hanya menjadi yang terkini dalam barisan laporan panjang yang secara umum mencapai kesimpulan yang sama, tetapi tidak pernah dilaksanakan? Sebahagian daripada masalah adalah bahawa kerajaan berturut-turut lebih suka menggunakan pilihan mudah untuk kelihatan “tegas terhadap jenayah” dan “pro-polis” daripada bertanya soalan sukar tentang sama ada polis British secara amnya dan pasukan terbesarnya khususnya. boleh dibuat lebih baik.

Satu sebab mengapa keadaan mungkin berbeza kali ini ialah wujud konsensus di kalangan pemikir besar kedua-dua parti utama mengenai jenayah dan kepolisan tentang apa yang perlu dilakukan.

Casey telah meminta Polis Metropolitan sama ada direformasi secara radikal atau dipecahkan. Ini adalah permintaan jangka panjang Nick Timothy, yang dahulunya salah seorang pembantu terdekat Theresa May dan sebahagian daripada beberapa era dalam politik British di mana Pejabat Dalam Negeri telah berusaha dengan serius untuk meningkatkan standard dalam kepolisan dan mempunyai rancangan yang bukan sahaja melibatkan perbelanjaan lebih banyak wang. Timothy kini pengerusi projek “Masa Depan Konservatisme” kumpulan pemikir Konservatif Onward.

Di sisi lain Dewan Rakyat, Keir Starmer adalah pemain utama dalam pembikinan semula pasukan polis lain yang telah tersesat teruk: Royal Ulster Constabulary, yang dinamakan semula sebagai Perkhidmatan Polis Ireland Utara. Starmer, yang melanggar kewaspadaan biasa mengenai undang-undang dan ketenteraman, telah mengesahkan laporan itu dan meminta Polis Metropolitan menjalani tahap reformasi akar dan cabang yang serupa dengan PSNI.

Kedua-duanya memberi peluang kepada Rishi Sunak, seorang lelaki yang ingin dipilih semula sebagai “pelaku”, untuk merebut peluang yang jarang berlaku untuk menyelesaikan masalah dasar yang berterusan ini pada masa lawan utamanya dan pemikir paling serius partinya sendiri. pada topik adalah sejajar secara meluas pada masalah dan penyelesaian.

Jika ada masa dalam politik British untuk menyahut cabaran sukar untuk membalikkan Polis Metropolitan, sudah pasti sekarang atau tidak sama sekali.

Tak tahu malu

Lajur saya dalam kertas hari ini adalah mengenai pertempuran politik mengenai penjagaan kanak-kanak di UK dan soalan yang gagal ditanya oleh ramai ahli politik tentang penjagaan kanak-kanak.

Sekarang cuba ini

Saya tidak tahu sama ada “menikmati” adalah perkataan yang betul, tetapi saya sangat kagum dengannya Anak Orang Lainlakonan Virginie Efira sebagai seorang wanita yang mengidamkan anak dan menjalinkan hubungan dengan anak kepada teman lelakinya Ali.

Cerita teratas hari ini

  • DUP untuk mengundi menentang perjanjian Sunak | Badan pembuat keputusan parti Democratic Unionist — 12 pegawainya — sebulat suara bersetuju untuk menentang elemen penting perjanjian Rishi Sunak dengan EU, rangka kerja Windsor. Ia adalah satu tamparan kepada peluang pemulihan pantas kerajaan perkongsian kuasa di rantau ini.

  • Pinjam memanjat | Pinjaman sektor awam UK meningkat lebih daripada jangkaan pada Februari, didorong oleh kos skim sokongan tenaga kerajaan.

  • Siddiq memanggil canselor ekoran kegawatan perbankan | Menteri Shadow City, Tulip Siddiq menulis kepada Jeremy Hunt berkata beliau mempunyai kewajipan kepada orang ramai dan sektor perkhidmatan kewangan UK untuk melaksanakan beberapa langkah berikutan masalah di Silicon Valley Bank dan Credit Suisse.

  • Sturgeon: ‘Ia satu proses yang luar biasa’ | Menteri pertama Scotland Nicola Sturgeon telah cuba untuk mengecilkan krisis yang melanda pemilihan pemimpin baharu parti Kebangsaan Scotlandnya, berkata pertandingan itu terbukti sukar tetapi “sihat”.

  • Avanti memberi ganjaran | Menteri-menteri telah memberikan operator kereta api UK Avanti West Coast lanjutan kontrak selama enam bulan berikutan peningkatan “sangat ketara” dalam perkhidmatan dalam beberapa bulan kebelakangan ini.

Minggu Hadapan — Mulakan setiap minggu dengan pratonton perkara dalam agenda. Daftar di sini

Pendapat FT — Pandangan dan pertimbangan daripada pengulas teratas. Daftar di sini

result togel singapore hari ini

data pengeluaran sdy

result sdy

totobet hk hari ini

keluarann hk